Prva auto utrka

U Zagrebu od 1906. godine djeluje „Automobilni klub“, a od 1910. godine automobil je bilo dopušteno voziti s položenim vozačkim ispitom i tehničkim pregledom vozila.

Pravo nastupa imali su članovi prvoga hrvatskog Automobilnog kluba.

Godine 1912., kada je izbio Prvi balkanski rat i kada je potonuo Titanic, održana je prva auto utrka u Hrvatskoj pod nazivom Automobilska utakmica.

Taksa za prijavu iznosila je 25 kruna, a snaga motora, zapremnina cilindra, kao i drugi tehnički detalji nisu bili ograničeni.

Vozilo se cestom Zagreb – Sveti Križ Začretje – Ivanec – Varaždin – Sveti Ivan Zelina – Zagreb što iznosi 177 kilometara.

Na prvu auto utrku u Zagrebu prijavilo se 9 vozača odjevenih u kožnate balonere i kape sa zaštitnim naočalama. Njihova vozila prije utrke bila su izvagana na gradskoj vagi u Jurišićevoj ulici ispred gostionice Tri gavrana gdje su dobili i brojčane oznake.

Na utrci su sudjelovala vozila Opel, Mercedes, Bock – Holland i Durkopp, a vozili su ih Dioniz Hellenbach, Ferdinand Budicki, Milan Kulmer, Villy Haupt, Herman Vrastil, Ljudevit Schlick, Vjekoslav Heinzel i Julie Rudovits.

Nakon 3 sata i 12 minuta mukotrpne jurnjave po zavojima, asfaltu, lokvama i blatu, s prosječnom brzinom od 54 kilometara na sat i s najmanje kaznenih bodova pobjedu je odnio zagrebački arhitekt Vjekoslav Heinzel.

CATEGORIES
TAGS
Share This
OLDER POST

COMMENTS

Disqus ( )